недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Naglo povećanje broja zaraženih korona virusom

Naglo povećanje broja zaraženih korona virusom

U Kovid ambulanti Doma zdravlja dnevno se registruje 100 novoobolelih od infekcije kovid-19, a u Opštu Bolnicu se upućuje 3-5 pacijenata na dalja ispitivanja, budući da se pacijenmti javljaju sa lakšim kliničkim slikama.

Došlo je naglog povećanja broja zaraženih korona virusom, budući da se u Kovid respiratornu ambulantu Doma zdravlja dnevno javlja između 300 i 320 pacijenata, a od tog broja kod njih 100 virus bude potvrđen. U odnosu na period od pre 3 nedelje kada je u ovoj ambulanti beleženo 50 novoobolelih nedeljno, ovo predstavlja veliko povećanje zaraženih i zahteva dodatno angažovanje medicinskih timova u ambulanti kako bi se što brže zbrinuli svi pacijenti, ističu iz uprave Doma zdravlja.

U ovom talasu epidemije, kliničke slike sa kojima se pacijenti javljaju su blaže i u većini slučajeva virus napada gornje respiratorne organe. Iz ovog razloga, za razliku od decembra kada je dnevno bilo i do 30 uputa u Bolnicu, proteklih dana na dalju dijagnostiku i lečenje u Opštu bolnicu šalje se 3-5 pacijenata dnevno.

Kovid ambulanta Doma zdavlja radi svakog dana od 7-22 časa, a trenutno je angažovano 10 timova lekara koji rade u dve smene.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.