Na VTŠ u drugom roku 38 slobodnih mesta

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, u drugom konkursnom roku, ostalo je mesta ukupno za 38 studenata, na osnovnim studijskim smerovima: mašinstvo, elektrotehnika i mehatronika i 13 mesta na master studijama na smeru informacione tehnologije.

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, u drugom konkursnom roku, ostalo je mesta ukupno za 38 studenata. Od toga na studijskom programu mašinstvo ima samo dva mesta na samofinansiranju. Za upis na smer mehatronike moći će da konkuriše šest studenata na budžetu i tri samofinansirajuća, dok najviše slonbodnih mesta ima na studijskom programu elektrotehnika i to osam na budžetu, a 19 na samofinansiranju, dok su kapaciteti na smerovima informatika i inženjerski menadžment u potpunosti popunjeni još u prvom upisnom roku.

Pored slobodnih mesta na osnovnim studijskim smerovima, na subotičkom VTŠ-u ostalo je još i 13 slobodnih mesta na master studijama na samofinansiranju na smeru informacione tehnologije. Prijemni ispit u drugom upisnom roku održaće se 7. septembra, dok prijave, koje traju od 4. do 5. septembra, mogu da se podnesu lično ili elektronskim putem.

Svake godine za upis na Visoku tehničku školu strukovnih studija vlada izuzetno veliko interesovanje, ne samo Subotičana, nego i studenata iz drugih gradova naše zemlje, a, zbog ukidanja elektrotehničkih predmeta u srednjim školama, evidentan je blagi pad zainteresovanosti za smer elektrotehnike.

Bez obzira na to, u ovoj subotičkoj visokoškolskoj ustanovi svi zaposleni se maksimalno trude da što spremnije dočekaju nove studente, koje očekuju i neke novine.

Za upis na Visoku školu strukovnih studija u Subotici, iz godine u godinu, konkuriše sve veći broj kandidata, a najbolja preporuka za to je što na ovoj visokoškolskoj ustanovi, pored teorijskog, studentima daju i praktično znanje.

Na subotičkom VTŠ-u ponosni su, što zbog dobre saradnje sa privredom, mladi, nakon završetka studija, lako dolaze do posla.