Na Visokoj tehničkoj školi otvorena moderna računarska laboratorija

Na Visokoj tehničkoj školi otvorena je računarska laboratorija koju su zajednički opremili škola i kompanija Execom Nord. Iz Visoke tehničke škole poručuju da nastavljaju tradiciju vezanu sa saradnju sa privredom, a sve sa ciljem da studenti po završetku školovanja ostanu da rade Subotici.

Kompanija Execom Nord i Visoka tehnička škola zajedničkim snagama okrečili su jednu učionicu u kojoj su postavljene nove stolice i zavese, a pojačane su i performanse računara na kojima studenti rade. Iz Visoke tehničke škole poručuju da se na ovaj način studentima stavlja do znanja da po završetku studija imaju mogućnost da se zaposle u gradu, dok se privrednicima omogućava da predstave studentima svoj vizuelni identitet, te da im prenesu svoja praktična iskusva.

Kompanija Execom Nord i VTŠ imaju dugogodišnju saradnju, a preko 90 odsto zaposlenih u kompaniji su bivši studenti ove visokoškolske ustanove.

Samo prošle godine šest studenata je ostvarilo pravo na stipendiju i dobilo posao u ovoj kompaniji. Nakon svečanog otvaranja računarske laboratorije, predstavnici kompanije održali su čas studentima i na taj način se predstavili potencijalnim kolegama.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime