Na skupštinskom zasedanju najavljeno uređenje Korzoa

Na 21. zasedanju Skupštine grada na dnevnom redu bio je Plan detaljne regulacije, kao i izmena poslovanja nekoliko javnih preduzeća. Odbornici su tokom zasednja poveli raspravu o razvoju Grada, pravcima ulaganja u infrastrkturu i zaštiti gradskog jezgra.

Od pet javnih preduzeća koja su dobila više sredstava za ulaganje u infrastuktru, JP za upravljanje putevima, dobilo je najviše – 141 milion dinara. Sva ta sredstva biće usmerena, pre svega, na izgradnju ulica u prigradskim naseljima koja nemaju u većoj meri razvijenu putnu infrastrukturu, kao što su Makova sedmica i Željezničko naselje, rekao je Veljko Vojnić, predsednik Odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu”. On je poručio da centar grada neće biti zapostavljen i da će se sledećim rebalansom budžeta obezbediti novčana sredstva za projekat potpunog uređenja Korzoa i pešačke zone.

Sa druge strane, iz Pokreta građanske Subotice kažu da nisu saglasni sa ovim “talasom urbanizacije”.

Pored izmene programa poslovanja javnih preduzeća, odbornici su usvojili i Odluku o izmeni Plana detaljne regulacije za prostor između ulica Maksima Gorkog, Beogradskog puta, Blaška Rajića i Senćanskog puta. Time će biti omogućeno izmeštanje Kvantaške pijace na Sivački put i Vatrogasne jedinice na kraj Ulice braće Radić. Iz Saveza vojvođanskih Mađara navode da će biti pooštreni i uslovi stanogradnje.

Na skupštinskom zasedanju imenovani su i direktori koji su do sada bili u v.d. statusu . Tako je Aniko Mihajlović imenovana za direktorku Gradskog muzeja, Saša Petković za direktora JKP „Subotička toplana“, Aleksandar Aleksić imenovan je za direktora u „Subotičkim pijacama“ i Dejan Ljubisavljević u „Subotica-transu“.