Na Paliću otvorena vežbaonica na otvorenom i obnovljeni košarkaški tereni

 

U okviru projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“ na Paliću je otvorena vežbaonica na otvorenom, i obnovljeni košarkaški tereni. Ova investicija predstavlja donaciju Vlade Japana i UNDP za opštine i gradove koji su pogođeni migrantskom krizom, vrednost ove investicije iznosi 50. 000 dolara.

Saradnja sa Vladom Japana i UNDP nastaviće se i u narednom periodu. Pre mesec dana potpisana je nova investicija, zahvaljujući kojoj će biti rekonstruisan krov na Domu zdravlja, takođe u planu je izgradnja ambulante na Prozivci, kao i nova hitna pomoć, a radovi će početi u toku ove godine.

Iz UNDP poručuju da nastavljaju sa pružanjem podrške gradovima koji se suočavaju sa izazovima koje donosi migrantska kriza. Kroz ovakve donacije međunarodna zajednica pomaže zemlje koje se humano i odgovorno ponašaju prema migrantima u toku krize.

Iz Ministarstva za rad poručuju kako su ponosno na sve građane, odnosno na način na koji su se građani odnosili prema migrantima, te navode da nije bilo nikakvih incidenata. Takođe, zahvaljujući projektima za pomoć gradovima i opštinama koje se suočavaju sa izazovima migrantske krize, najavljena je i izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Đuro Salaj“, rekonstrukcija vrtića Mandarina, kao i radovi na kanalu na Prozivci.