Na Paliću održan dvodnevni seminar „E-trgovina“

U Maloj gostioni na Paliću održan je dvodnevni seminar „E-trgovina“, sa ciljem da se oni koji se bave ovom vrstom prodaje upoznaju sa mogućim problemima, načinima za unapređenje poslovanja, te sa savremenim dostignućima u ovoj oblasti. Ovaj skup omogućio je poslovnim ljudima da steknu uvid u trenutni razvoj e-poslovanja u Srbiji i regionu, te da uspostave korisne kontakte.

I ove godine tradicionalna konferencija bila je posvećena popularizaciji elektronskog poslovanja u zemlji. Trenutno u Srbiji postoji oko 3000 veb-prodavnica, a organizatori ističu da se kod nas beleži rast broja kupovina preko interneta, te da se kupci još uvek najčešće odlučuju za plaćanje pouzećem.

Oni koji se bave e-trgovinom su imali priliku da nauče kako da što bolje kreiraju svoje sajtove kako bi se kupci što jednostavnje snalazili. Zbog najnovijih dešavanja u vezi sa zaštitom podataka preko interneta, na seminaru je održano predavanje na temu GDPR, te su predstavljena nova pravila EU u vezi sa zaštitom podataka korisnika. Govorilo se o tome kako e-prodavci treba da se prilagode ovim pravilima ukoliko posluju na tržištu EU.

Na osamnaestom seminaru „E-trgovina“ tokom dva dana održano je oko 30 predavanja, okruglih stolova i panela.