Na opštinskom takmičenju iz biologije najbolji učenici OŠ ,,Matko Vuković“

U subotu je u OŠ ,,Đuro Salaj“ održano opštinsko takmičenje iz biologije. Od 208 prijavljenih učenika viših razreda svih osnovnih škola koji su test polagali na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, učenici OŠ ,,Matko Vuković“ su postigli najbolje rezultate.

Dona Karan je učenica 8.h razreda koja je na opštinskom takmičenju osvojila prvo mesto. Prošle godine je osvojila treće mesto na republičkom takmičenju čemu se nada i ove godine, a rekla nam je da je biologiju je zavolela u petom razredu zahvaljujući nastavniku koji ume da objasni i motiviše učenike. Dona nam je rekla i da je ovogodišnja tema takmičenja bila posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine.

Prema rečima nastavnika biologije, Zlatka Neorčića, pripreme u vidu dodatne nastave započele su još u oktobru, a priprema za opštinsko takmičenje je baza za okružno takmičenje na kome se nadaju da će ponoviti postignuti uspeh. Na opštinskom takmičenju iz OŠ ,,Matko Vuković“ je učestvovalo šestaestoro učenika od kojih je četvoro učenika svih razreda ostvarilo prvo mesto i osiguralo učešće na okružnom takmičenju zbog čega je nastavnik izuzetno ponosan. On je pohvalio rad svojih kolega i učenika koji uzajamno imaju želju da pokažu znanje i postignu rezultate kojima su svi zadovoljni.

Okružno takmičenje iz biologije za učenike viših razreda biće održano 21. aprila u organizaciji Srpskog biološkog društva. Domaćin takmičenja još nije poznat, ali iz škola poručuju da će domaćin najverovatnije biti OŠ ,,Đuro Salaj“.