петак , 12 августа 2022
Naslovna / Društvo / Na održanoj licitaciji za izdavanje u zakup poslovnih prostora Grada Subotice, od ponuđenog 21 izlicitirano je 5 poslovnih prostora

Na održanoj licitaciji za izdavanje u zakup poslovnih prostora Grada Subotice, od ponuđenog 21 izlicitirano je 5 poslovnih prostora

Na nedavno održanoj licitaciji za izdavanje u zakup poslovnih prostora Grada Subotice, od ponuđenog 21 izlicitirano je 5 poslovnih prostora. Na godišnjem nivou se u gradsku kasu od izdavanja poslovnih prostora sliva oko 100 miliona dinara.

Komisija za poslovni prostor Grada Subotice objavila je oglas za izdavanje u zakup poslovnih prostora 24. januara ove godine, a 10. februara je obavljeno javno otvaranje ponuda. Na izdavanje je ponuđen 21 poslovni prostor u vlasništvu grada na više različitih lokacija, a putem licitacije je izdato 5 poslovnih prostora na period od 5 godina.

U prošloj godini održane su 3 licitacije,a izdato je ukupno 39 gradskih poslovnih prostora. Izlicitirana vrednost ovih lokala je bila oko 8 miliona dinara na godišnjem nivou. Ukupan prihod koji Grad ostvaruje na ime izdavanja poslovnih prostora je blizu 100 miliona godišnje.

Grad izdaje poslovne prostore na period od 5 godina, a pre isteka ovog roka zakupci koji redovno izmirijuju sve svoje obaveze imaju pravo da produže zakup na još 5 godina. Kako Kern ističe svim zakupcima koji su prostor koristili nenamenski i koji nisu plaćali zakup i račune, dat je otkaz te se ti poslovni prostori izdaju na sledećoj licitaciji. Ove godine očekuje se raspisivanje još dva ili tri konkursa, a među ponuđenim poslovnim prostorima naći će se i prostor ispod Gradske kuće, pod Tornjem.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Putnik pešak pokušao preko granice da prenese 20 hiljada evra

Carinici su juče na prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, otkrili nesvakidašnji pokušaj putnika-pešaka da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.