Na Makovoj sedmici danas mirno – meštani i dalje u strahu

U oružanom sukobu dve grupe migranata koji se desio pre dva dana u šumskom pojasu u blizini mađarske granice u Mesnoj zajednici „Makova sedmica“ pet lica se i dalje nalazi u subotičkoj bolnici, dok je jedno lice prebačeno na lečenje u Novi Sad, potvrdio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Centar Makove sedmice danas je miran, ali strah nije nestao. Kako kažu uznemireni građani, već godinu dana situacija je gotovo svakoga dana ista – grupe migranta okupljaju se u centru mesne zajednice i zatim odlaze u šumu.

Uplašeni su i migranti koje smo zatekli iz pravca šume. Jedan od njih, poreklom iz Avganistana kaže da iz šume u Prihvatni centar odlazi iz straha da ne dođe do novog sukoba.

“ Veoma se plašimo i zato odlazimo iz šume u kamp. Dve grupe, Sirijci i Palestinci ponovo mogu da se sukobe i zato odlazimo u kamp.”

U oružanom sukobu nastradalo je jedno lice, a prema rečima načelnika Severnobačkog upravnog okruga, Bojana Šoralova, građani mogu da budu mirni i kaže da je situacija pod kontrolom, te da će policija dežurati 24 sata na tom području.

Niko osim dvadesetšestogodišnjeg državljanina Avganistana A. N. za sada nije uhapšen. On se sumnnjiči za krivična dela teško ubistvo i ubistvo u pokušaju.