Na Letnjoj pozornici izvedena „Rok opera“

Orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, novosadski „Big bend“ i poznati muzičari iz Subotice sinoć su na Letnjoj pozornici, pred mnogobrojnom publikom, izveli „Rok operu“. Na koncertu koji je trajao oko sat i po vremena publika je uživala u izvođenju legendarnih hitova fimske muzike, kao i domaćeg i stranog pop-roka.

Na Letnjoj pozornici održan je pravi muzički spektakl u kojem je učestvovalo oko 50 muzičara. Na programu kocerta bilo je 18 antologijskih muzičkih hitova pop i rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Dirigent novosadskog Big benda i jedan od osnivača projekta „Rok opera“, Fedor Vrtačnik rekao je da je sinoćni koncert bio jedan od najboljih, od kada se „Rok opera“ izvodi.

Publika je uživala i u nastupu poznatih Subotičana kao što su Goran Evetović, Arman Mesaroš, Gabor Bunford, Danka Adamov, Zoran Šandorov i Mirna Radulović. Mirna Radulović, koja je otpevala tri pesme, kaže da je uživala u nastupu, te da bi volela da je imala priliku da peva više numera.
Svi koji su propustili ovaj nastup imaće priliku da uživaju u izvođenju ovog sastava već u okviru proslave Dan grada. Iako su organizatori najavili koncert 31. avgusta, nisu želeli da otkriju šta će biti na programu jer, kako kažu, spremaju iznenađenje publici.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime