Na Letnjoj pozornici izvedena „Rok opera“

Orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, novosadski „Big bend“ i poznati muzičari iz Subotice sinoć su na Letnjoj pozornici, pred mnogobrojnom publikom, izveli „Rok operu“. Na koncertu koji je trajao oko sat i po vremena publika je uživala u izvođenju legendarnih hitova fimske muzike, kao i domaćeg i stranog pop-roka.

Na Letnjoj pozornici održan je pravi muzički spektakl u kojem je učestvovalo oko 50 muzičara. Na programu kocerta bilo je 18 antologijskih muzičkih hitova pop i rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Dirigent novosadskog Big benda i jedan od osnivača projekta „Rok opera“, Fedor Vrtačnik rekao je da je sinoćni koncert bio jedan od najboljih, od kada se „Rok opera“ izvodi.

Publika je uživala i u nastupu poznatih Subotičana kao što su Goran Evetović, Arman Mesaroš, Gabor Bunford, Danka Adamov, Zoran Šandorov i Mirna Radulović. Mirna Radulović, koja je otpevala tri pesme, kaže da je uživala u nastupu, te da bi volela da je imala priliku da peva više numera.
Svi koji su propustili ovaj nastup imaće priliku da uživaju u izvođenju ovog sastava već u okviru proslave Dan grada. Iako su organizatori najavili koncert 31. avgusta, nisu želeli da otkriju šta će biti na programu jer, kako kažu, spremaju iznenađenje publici.