среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Na Kovid odeljenju 55 pacijenata, prosečna starost 72 godine

Na Kovid odeljenju 55 pacijenata, prosečna starost 72 godine

Na Kovid odeljenju Opšte bolnice trenutno je zbrinuto 55 kovid pacijenata, od kojih je sedmoro na Odeljenju intezivne nege sa teškom kliničkom slikom. Najstariji pacijent na Kovid odeljenju ima 87 godina, a najmlađi je otpušten juče i ima 39 godina.

Epidemiolog u Opštoj bolnici, dr Gordana Kritnić kaže da su svi pacijenti starije životne dobi, prosek je 72 godine, sa pridruženim hroničnim bolestima. Juče je otpušten pacijent koji je bio najmlađi, 39 godina, u dobrom opštem stanju, a to je i jedini od mlađih.

Prosečan broj pregleda u respiratornoj ambulanti pao je za 20 odsto, a broj prijema u kovid blok je 3-4 dnevno. Uglavnom na istom nivou je i broj otpusta.

Prema rečima dr Krtinić, značajan broj pacijenata prolazi kroz Kovid dnevnu bolnicu , gde primaju terapiju u vidu monoklonskih antitela (lek „Regen Cov“) putem infuzije, a koji značajno smanjuje potrebu za hospitalizacijom i u velikoj meri sprečava razvijanje teške kliničke forme bolesti.

Prema poslednjim informacijama Zavoda za javno zdravlje, u protekla 24 časa u našem gradu registrovano je 48 slučajeva zaraze virusom kovid-19, a taj broj prethodnih dana se kretao između 74 i 89 na dnevnom nivou.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.