Na „Kizurku“ prikupljeno blizu pola miliona dinara

Za samo dva sata, koliko je u petak trajao humanitarni novogodišnji vašar “Kizurko”, u OŠ “Kizur Ištvan” prikupljeno je 465 hiljada dinara za lečenje dvoje mališana, dvogodišnje Leone Kovač i Alekse, učenika ove škole. Prikupljeno je i 10 hiljada dinara i 30 kg hrane za napuštene životinje o kojima brine “Anima”.

U OŠ “Kizur Ištvan” u petak popodne gotovo se nije moglo ući. Deca i odrasli u redu su čekali kako bi ušli na tradicionalni, humanitarni vašar “Kizurko” i kupili nešto iz bogate ponude slatkiša, suvenira i novogodišnjih ukrasa, koje su pravili vredni đaci ove škole zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima.

Da se lekcije ne uče samo u knjigama i sveskama, već da bi đaci na ovakvim primerima trebalo da uče najvažnije lekcije u životu, kako da neguju empatiju i humanost smatra učiteljica i koordinatorka “Kizurka”, Jasmina Mandić. Veliko interesovanje učenika i njihovih roditelja, koji pružaju podršku realizaciji ove ideje, najbolje pokazuju da se svi ujedinjeni u istom cilju, da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Najvažniji, ispit humanosti je položen rekao je direktor škole, Dejan Anđelović, ponosan na svoje đake i ceo školski kolektiv.

Svi koji žele da podrže humanu ideju ove škole, mogu to učiniti već sutra kada će đaci preostale ukrasne predmete sa vašara, koje su sami izradili, izložiti na štandu u okviru “Winterfesta”.

Prethodni članak
Sledeći članak