недеља , 28 фебруара 2021
Naslovna / Društvo / Na Horgošu zaplenjena firmirana roba vredna oko 20.000 evra

Na Horgošu zaplenjena firmirana roba vredna oko 20.000 evra

U saradnji sa policijom, carinici su na graničnom prelazu „Horgoš“ zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristiglo vozilo danskih registarskih oznaka. Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije ispunjene novim firmiranim stvarima robnih marki „luj viton“, „dior“ i „šanel“.

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice, koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

Iz Uprave carina napominju da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Dan retkih bolesti

Retke bolesti su prema definiciji one bolesti koje se javljaju na manje od 5 osoba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *