субота , 8 маја 2021
Naslovna / Društvo / Na Horgošu do daljeg bez naplate parkinga za kamione

Na Horgošu do daljeg bez naplate parkinga za kamione

Na jučerašnjem sastanku predstavnika ministarstava saobraćaja, policije i Republičke direkcije za imovinu sa udruženjem vozača kamiona dogovoreno je da se do daljeg na graničnom prelazu Horgoš teretnim vozilima ne naplaćuje parking.

Privatna firma Terminali SRB pokušala je prošle nedelje da naplati parking, zbog čega je u petak na Horgošu satima bio blokiran saobraćaj.

Predsednik UO Poslovnog udruženja Međunarodni transport Neđo Mandić za Tanjug kaže da ovo „do daljeg“ znači – do konačnog rešenja problema.

A problem je izbio kada je preduzeće Terminali RSB, kako kaže Mandić, bespravno postavilo barijere za sva teretna vozila na ulazu iz Mađarske u Srbiju a rampe su se podizale samo ako bi prevoznici platili korišćenje parkinga, što su oni odbijali jer parking nisu ni koristili.

Prema njegovim rečima narednih dana će predstavnici državnih institucija obići teren i razgovarati sa zakupcem, odnosno firmom Terminali RSB, kako bi se pronašlo trajno rešenje, odnosno šta oni na graničnom prelazu mogu da naplaćuju a šta ne.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nedelja Crvenog krsta od 8-15.maja

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica pomaže zajednici i sugrađanima u borbi protiv pandemije shodno potrebama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *