Na „Buvljaku“ i dalje najviše kupaca iz Mađarske

Iako subotički “Buvljak” već godinama važi za mesto na kojem se može pazariti gotovo sve, kupaca je malo. Mnogi cene nisu podizali ili su to činili minimalno kako ne bi ostali bez zarade. Kako navode iz AD “Tržnice” primetan je dolazak kupaca iz susedne Mađarske, što je dobar znak.

Prodavci na jednom od najpoznatijih mesta za kupovinu Subotičana i gostiju iz susednih gradova već neko vreme, sudeći po prizoru koji smo zatekli danas u robnom delu, nemaju pune ruke posle kao nekada. Cene su, prema rečima prodavaca, podigli minimalno, a najosetnija razlika je u ceni voća i povrća. Mišljene kupaca o skoku cena je podeljeno – Subotičani nisu zadovoljni, dok komšije iz Mađarske kažu da je na “Buvljaku” ipak mnogo jeftinije nego kod njih.

Na zelenom delu dugi niz godina radi i Katarina Ivazović, koja kaže da se pre više radilo, ali da je i sada zadovoljna prodajom jer ima svoje redovne mušterije. Na Katarininoj tezgi može se pronaći pregršt svežeg voća i povrća, ali dodaje da je cene ipak morala podigne.

Iz AD “Tržnice” kažu da su prodavci podigli cene zbog opšte situacije, ali da to ne ometa veliki promet na ovoj pijaci. Vikendom dolazi veći broj kupaca, a najviše upravo iz Mađarske, kaže sagovornica.

Iz “Tržnice” dodaju da cene zakupa, koje se kreću od 6.100 do 16.800 dinara, nisu menjali.