Na 16. sednici rasprave oko budžeta i OŠ „Miloš Crnjanski“

Odbornici Skupštine grada na 16. sednici doneli su Odluku o mreži javnih osnovnih škola sa sedištem na teritoriji Grada, ovom odlukom predviđa se zatvarnje OŠ „Miloš Crnjanski“. Iz lokalne samouprave navode da odluka ide u Skupštinu Vovodine na potvrdu, a konačnu odluku donosi ministarstvo. Na sednici odbornici su doneli i Odluku o konsolidovanom završnom računu Grada za prethodnu godinu, kao i Odluku o rebalansu budžeta za tekuću godinu.

Na 16. sednici Skupštine grada doneta je Odluka o mreži javnih osnovnih škola sa sedištem na teritoriji Grada, a koja podrazumeva zatvaranje OŠ „Miloš Crnjanski“. Iz opozicije navode da su protiv ove odluke pre svega zbog toga što, kako kažu, transparentnosti gotovo da uopšte nije bilo, te navode da je sve doneto preko noći. Sa druge strane iz vladajuće koalicije navode da ova odluka nikome nije laka, te da nije doneta preko noći već na temelju sveobuhvatne analize o stanju obrazovnih ustanova u Subotici iz 2005. godine. Lokalna samouprava nema nadležnost da donosi odluku o zatvaranju škola, već samo donosi predloge, a konačnu odluku daje ministarstvo.

Lokalna samouprava je zadovoljna izvršenjem budžeta jer ono iznosi 90 odsto, poručio je gradonačelnik Bogdan Laban na današnjoj sednici i istakao da će se u budućnosti težiti ka još boljem ostvarenju budžeta i planiranju. On se osvrnuo na višedecenijske kapitalne projekte kojima se nazre kraj, dok sa druge strane iz Pokreta građanske Subotice navode da projekti od vitalnog značaja za grad- stoje.

Na današnjoj sednici za v.d. direktora Doma zdravlja imenovana je dosadašnja pomoćnica direktora za finansijske, ekonomske i tehničke poslove Ivanka Beoković. Odlukom Skupštine grada zvanje Počasni građanin biće dodeljeno biskupu Ivanu Penzešu, a priznanja Pro urbe idu u ruke psihologu Branki Bešlić, violonisti Miloš Nikolić i Slavici Tot Lučić.