Muke stanovnika Zorkine ulice

Meštani Zorkine i okolnih ulica u MZ „Zorka“ već više od godinu dana muku muče sa više stotina velikih kamiona koji svakodnevno prolaze ovom ulicom. Pored štete na kolovozu i kućama, strahuju i za svoju bezbednost jer im je kako tvrde, gotovo onemogućeno bezbedno kretanje ulicom.

Nekada mirna i tiha Zorkina ulica u MZ „Zorka“ od početka izgradnje brze pruge to više nije. Stanovnici ove i okolnih ulica žale se na ugroženu bezbednost kako vozača automobila, tako i pešaka i biciklista koji se svakodnevno mimoilaze sa više stotina velikih kamiona koji prolaze ovom ulicom. Meštani Zorkine ulice su pre nekog vremena tražili da kroz nju prolazi autobus, a tada im je rečeno da je ulica uska i da zbog toga tuda ne može da saobraća gradski prevoz, a sada se u ovoj ulici svakodnevno mimoliaze teretnjaci stvarajući oštećenja na kolovozu i onemogućavajući redovan protok saobraćaja meštanima.

Stanovnici Zorkine ulice ističu da shvataju značaj izgradnje brze pruge, kao i da kamioni moraju prolaziti kroz neku ulicu, ali traže od nadležnih rešenje koje bi bilo na dobrobit svih, kao i saniranje nastale štete. Ističu da je brzina kretanja vozila u ovoj ulici ograničena na 40, kao i da je zabranjen prolazak kamionima težim od 7,5 tona.

Stariji meštani Zorkine ulice ističu da se pored svega, od buke kamiona ne može ni spavati noću, kao i da im od svakodnevnog prolaska teških kamiona pucaju zidovi na kućama.

Stanovnici Zorkine ulice ističu da pored svega, strahuju i za svoju bezbednost budući da su kako tvrde, u ovom kraju u poslednje vreme sve učestalije i provale.