Muke oko puta u ulici Đeri Ferenca na Makovoj sedmici

Stanovnici jednog od 5 slepih krakova ulice Đeri Ferenca na Makovoj sedmici traže pomoć u izgradnji puta kroz komšijsku parcelu koja bi ih povezala sa ulicom Milutina Uskokovića i olakšala svakodnevno funkcionisanje.

Jožef Gandiš živi u jednom od 5 slepih krakova ulice Đeri Ferenca na Makovoj sedmici. Jožef ovde živi već 35 godina, a kako priča sam je tamićem probijao put do kuće. Kako bi skratio put do glavne ulice, Majšanskog puta i sebi i komšijama Jožef prolazi kroz komšijin plac koji vodi do ulice Milutina Uskokovića. Jožef traži da se ovaj prolaz reaskrči i pospe tucanikom, da dobiju redovan put posle više od 3 decenije što bi im svima olakšalo život.

Lazar Nikolić je pre dve godine kupio parcelu kroz koju prolazi prečica do ulice Milutina Uskokovića i kako kaže voljan je da pokloni deo svog imanja ne bi li se komšijama napravio put. Kako tvrdi, u gradskoj upravi mu je rečeno da je to nemoguće.

Predsednik Saveta MZ “Makova sedmica” Mirsad Nalić kaže da je upoznat sa problemom stanovnika ulice Đeri Ferenca, ali postavlja pitanje ko je dozvoljavao gradnju objekata na ovim parcelama pre više decenija, što je dovelo do imovinsko-pravnih sporova među komšijama i do problema oko legalizacije objekata.

Kako bi pomogao stanovnicima ulice Đeri Ferenca da se probije put do Milutina Uskokovića, predsednik Saveta MZ “Makova sedmica” je za petak zakao sastanak sa gradonačelnikom.