Momirović: Ubrzavaju se radovi na rekonstrukciji pruge Subotica-Segedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i njegov mađarski kolega, ministar za inovacije Laslo Palkovič, dogovorili su se da se ubrza rad na rekonstrukciji železničke pruge Subotica-Segedin, dužine oko 27 kilometara.

To je jedan od prioritetnih projekata previđenih Okvirnim sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji vlada Mađarske i Srbije u oblasti infrastrukturnih projekata.

Ministri, koji su razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture i građevinarstva, saglasili su se i da se odrede „oficiri za vezu“, kao i da se napravi stalni tim dva ministarstva za sprovođenje ovog izuzetno važnog projekta za povezivanje dve prijateljske veze, saopštilo je Ministarstvo.

„Srbiju i Mađarsku u ovom trenutku povezuje nekoliko velikih projekata, od kojih je najvažniji izgradnja, modernizacija i rekonstrukcija brze pruge Beograd – Budimpešta. Ali ne smemo da zaboravimo i veoma važnu deonicu Subotica-Segedin, koja je žila kucavica koja povezuje dva najveća grada u tom regionu, dve lokalne zajednice koje već vekovima imaju odlične, prijateljske i poslovne kontakte“, naglasio je ministar Momirović.