Momir Petković posetio je Rvački klub Spartak

Momir Petković posetio je Rvački klub Spartak

Jedan od najistaknutijih članova u izuzetno bogatoj istoriji Rvačkog kluba Spartak, svakako, je Momir Petković, koji je 1976. godine na Olimpijskim igrama u Montrealu osvojio zlatnu medalju. Osim tog uspeha, Petković se može pohvaliti sa još tri srebrna i jednim bronzanim odličjem sa svetskih šampionata, dok se na olimpijadi, koja je 1984. godine održana u Los Anđelesu, plasirao na četrvtu poziciju.

Dve godine kasnije preselio se u Sjedinjene Američke Države, gde su ga, vrlo brzo, izabrali za selektora rvačke reprezentacije te zemlje, a na toj funkciji on se nalazi i danas.

Nedavno je seniorska rvačka reprezentacija Srbije bila gost američke selekcije, u Ajdahu, gde su klasičari ove dve zemlje organizovali prijateljski meč, koji je završen pobedom naših momaka.

Kada mu obaveze to dozvole, Momir Petković uvek rado navrati u svoju rodnu Suboticu i, tom prilikom, obavezno obiđe i svoj matični klub Spartak, u kojem je, kao šestogodinji dečak, i započeo svoju blistavu sportsku karijeru.

O tome koliko je popularni Petko veliki čovek i van strunjače dovoljno govori i podatak da nikada nije zaboravio svoju zemlju, što često dokazuje i raznim vidovima konkretne pomoći rvačkoj reprezentaciji Srbije, a 2011. godine u jednoj humanitarnoj akciji prikupio je petnaest hiljada dolara, pa je taj novac prosledio Rvačkom savezu Srbije za razvoj ovog najtrofejnijeg domaćeg borilačkog sporta.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime