Momir Petković posetio je Rvački klub Spartak

Momir Petković posetio je Rvački klub Spartak

Jedan od najistaknutijih članova u izuzetno bogatoj istoriji Rvačkog kluba Spartak, svakako, je Momir Petković, koji je 1976. godine na Olimpijskim igrama u Montrealu osvojio zlatnu medalju. Osim tog uspeha, Petković se može pohvaliti sa još tri srebrna i jednim bronzanim odličjem sa svetskih šampionata, dok se na olimpijadi, koja je 1984. godine održana u Los Anđelesu, plasirao na četrvtu poziciju.

Dve godine kasnije preselio se u Sjedinjene Američke Države, gde su ga, vrlo brzo, izabrali za selektora rvačke reprezentacije te zemlje, a na toj funkciji on se nalazi i danas.

Nedavno je seniorska rvačka reprezentacija Srbije bila gost američke selekcije, u Ajdahu, gde su klasičari ove dve zemlje organizovali prijateljski meč, koji je završen pobedom naših momaka.

Kada mu obaveze to dozvole, Momir Petković uvek rado navrati u svoju rodnu Suboticu i, tom prilikom, obavezno obiđe i svoj matični klub Spartak, u kojem je, kao šestogodinji dečak, i započeo svoju blistavu sportsku karijeru.

O tome koliko je popularni Petko veliki čovek i van strunjače dovoljno govori i podatak da nikada nije zaboravio svoju zemlju, što često dokazuje i raznim vidovima konkretne pomoći rvačkoj reprezentaciji Srbije, a 2011. godine u jednoj humanitarnoj akciji prikupio je petnaest hiljada dolara, pa je taj novac prosledio Rvačkom savezu Srbije za razvoj ovog najtrofejnijeg domaćeg borilačkog sporta.