Moja prva plata

Republički fond za zdravstveno osiguranje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sprovodi program Moja prva plata, a odobreno je 193 pozicija za teritoriju cele Srbije, rekla je danas Iva Lukić Đorđević, direktorka za ljudske resurse RFZO.

Ona je u razgovoru za Tanjug navela da se na 193 pozicije može primiti 197 osoba koje će se, kako kaže, stručno osposobljavati u RFZO.

Konkurs je raspisan za celu Srbiju, a mogu da se prijave osobe mlađe od 30 godina koje imaju srednje stručno obrazovanje stečeno u školama koje traju četiri godine, kao i diplomirani pravnici ili ekonomisti.

Dodala je da se do sada prijavio 381 kandidat, te da rezultati zavise od uključenosti onoga ko se javi na poziciju za osposobljavanje Moja prva plata.

„Ukoliko se pokažu nijedan poslodavac neće obučenog radnika koji mu je bio koristan i koji je dobro radio vratiti na tržište rada. Znači postoji mogućnost u skladu sa potrebama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da neka od tih lica potom i zasnuju radni odnos u RFZO-u“, objasnila je Lukić Đorđević.

Radnici u sedištu filijale su potrebni na mestima savetnika za ostvarivanje prava zdravstvenog osiguranja, a kandidati treba da su diplomirani pravnici ili diplomirani ekonomisti.