Mobilni mamograf u Bajmoku

Za mamografsko snimanje, koje je počelo pre dva dana u Bajmoku, do sada se prijavilo više od 500 žena. Iz Doma zdravlja pozivaju zainteresovane Subotičanke da se i dalje prijavljuju jer će se snimanja obavljati sve dok bude zainteresovanih.

Mobilni mamograf Kliničkog centra Vojvodine koji je stacioniran u Bajmoku počeo je sa snimanjima pre dva dana. Iz Doma zdravlja kažu da se za ovo snimanje do sada prijavilo više od 500 žena, a da se dnevno uradi 20 mamografskih pregleda. Iz ove zdravstvene ustanove pozivaju žene da se i dalje prijavljuju za preglede, budući da će se snimanja raditi sve dok bude zainteresovanih žena i najavljuju pauzu u radu mobilnog mamografa u periodu od 15. jula do 15. avgusta zbog godišnjih odmora.

Iz Doma zdravlja ističu da su gotovo sve njihove službe opterećene i podsećaju da u Službi opšte medicine i dalje nedostaje lekara, a priliv pacijenata je velik. Služba hitne medicinske pomoći dnevno interveniše dnevno između 45-50 puta, a s obzirom na visoke temperature vazduha broj intervencija na javnom mestu nije povećan i kreće se između 1-2 tokom dana. Tokom noći je veliki broj onih koji traže pomoć lekara u Službi hitne medicinske pomoći, te iz ove službe apeluju na sugrađane da se u tu ambulantu javljaju samo i isključivo u hitnim slučajevima.

Lekari podsećaju sugrađane da je nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama obavezno i mole da se pridržavaju ovog pravila zbog doborobiti svih.