Mladi rukometaši „Subotica-Unita“ ugostili su vršnjake iz Rukometne akademije „Zirc“

Mladi rukometaši „Subotica-Unita“ ugostili su vršnjake iz Rukometne akademije „Zirc“

Kraj školske godine i početak letnjeg raspusta pravo je vreme da se školarci-sportisti odmore od učenja i da jedan deo svog slobodnog vremena posvete druženju sa prijateljima, koje su stekli na sportskom terenu.

Ako im se, u međuvremenu, ukaže prilika da se i negde otputuje, pogotovo u inostranstvo, uživanje može da počne. Tu jedinstvenu šansu iskoristili su mladi rukometaši Subotice-Unita, koji su ugostili osmogodišnje i desetogodišnje igrače Rukometne akademije „Zirc“, koja predstavlja neku vrstu isturenog odeljenja, na daleko čuvene, mađarske akademije Vesprem“, koji će im uskoro uzvratiti gostoprimstvo u Budimpešti. Sa ovim sportsko-prijateljskim druženjem nastavljena je uspešna saradnja Rukometnog kluba „Subotica-Unit“ sa jednom od najboljih ne samo mađarskih, već i evropskih ekipa.

Tokom boravka u našem gradu mladi rukometaši iz Mađarske obišli su Zoološki vrt na Paliću, upoznali su se sa našim Gradom, odradili su nekoliko treninga i odigrali su prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Subotice, na kojoj rezultat nije bio u prvom planu, već je mnogo važnije da su se deca, kroz sport, družila, a njihovi treneri imali su mogućnost da razmene mišljenja u cilju bržeg i kvalitetnijeg razvoja ovog sporta.