среда , 6 јула 2022
Naslovna / Društvo / Mladi matematičari i fizičari osvojili brojne nagrade na državnim takmičenjima

Mladi matematičari i fizičari osvojili brojne nagrade na državnim takmičenjima

Na državnim takmičenjima iz matematike i fizike za gimnazijalce i učenike osnovnih škola, učestvovalo je četrnaestoro učenika koji pohađaju i školu za matematičke talente “Gauss”. Mnogi od njih sa takmičenja su se vratili sa po dve ili tri državne nagrade.

Da Subotica ima čime da se ponosi, pokazaju naši mladi sugrađani, talentovani matematičari i fizičari, koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim takmičenjima. Gimnazijalci Dario Vajda, Aleksandar Rašković i Maja Milojević sa takmičenja su se vratili sa više nagrada. Osim što ih nagrade čine ponosim i podrstiču na dalji trud i rad, predstavljaju i ključnu kariku u njihovom daljem školovanju.

Rad sa ovako nadarenom decom, velika je privilegija, rekla je profesorka matematike, Ljubica Kiselički.

Učešće na takmičenjima i zapažene rezultate ostvarili su i Andrej Čolić, Ognjen Tešić, Miloš Pajić, Olga Jevtić, Jovan Tomić, Relja Kresović, Teodora Božićević, Nađa Vlačić, Milutin Raca, Mateo Vajda i Aljoša Glogovac.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.