Mlada bokserska reprezentacija Srbije nalazi se na priprema u Subotici

Mlada bokserska reprezentacija Srbije nalazi se na priprema u Subotici

Subotica je oduvek bila omiljena destinacija, u koju su rado dolazili i sada često dolaze na pripreme razne reprezentativne selekcije naše zemlje u svim sportskim granama. U ovom momentu, pored naših najperpekstivnijih mladih boksera, svoj trenažni proces za predstojeće Prvenstvo Evrope za kadete i juniore, koje će se organizovati u Rumuniji, privode kraju i članovi stonoteniske selekcije naše zemlje.

Najperspektivniji bokseri Srbije, u Hali sportova, „bruse“ formu za 36. „Vojvođansku zlatnu rukavicu“ za 17 godišnje i 18 godišnje takmičare i takmičarke, koja će se, od 11. do 15. jula, organizovati u našem gradu.

Za ovu tradicionalnu međunarodnu sportsku manifestaciju, do sada, prijavilo se 140 takmičara i takmičarki iz dvadeset klubova.

Na proteklim Mediteranskim igrama u Španiji seniorska bokserska reprezentacija Srbije, pod stručnim nadzorom selektora Tomislava Antelja, osvojila je dve medalje, koje su najavile povratak ove plemenite veštine na nekadašnje staze uspeha, koji su proslavili našu zemlju.

Po uzoru na starije i iskusnije kolege, i naši mladi bokseri na predstojećim takmičenjima priželjkuju nova odličja, a prvu priliku za to imaće već za dva dana, kada će, u Hali sportova, startovati „Vojvođanska zlatna rukavica“ za mlade.

Na ovogodišnjoj „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“ neće biti članova Bokserskog kluba „Spartak“, ali to ne znači da u Subotici nema talentovanih sportista u ovoj plemenitoj veštini, za koju se sve više opredeljuju i pripadnice „lepšeg pola“.