Mirović: Rekonstrukcija subotičke bolnice simbol uspeha Srbije i svih njenih građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Horgošu, pored Subotice, najavio novu veliku investiciju u zdravstvo Vojvodine – rekonstrukciju subotičke bolnice, vrednu 40 miliona evra.

Tim povodom predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović ocenio je da je ovo izuzetno važna vest i primer kako se rezultati koje je Srbija poslednjih godina postigla na ekonomskom planu prenose i na druge oblasti života.

Zdravstvo u Vojvodini, prema Mirovićevim rečima, je deo konkretnog plana predsednika Vučića za narednih pet godina na osnovu kojeg će Vlada Srbije uložiti novac u rekonstrukciju gotovo svih bolnica u Vojvodini.

Vojvodina je deo velikog nacionalnog plana i sugurno je da imamo mnogo razloga za veliki optimizam i zajednički rad. Za nekoliko meseci kada počnu radovi na rekonstrukciji bolnice u Subotici, baš kao što su pre mesec dana počeli i u kikindskoj bolnici, moći ćemo još jednom da kažemo da se razlikujemo od svih drugih koji su vodili javne poslove u Srbiji, navodi se u saoptenju Mirovića. On je istakao da je rekonstrukcija subotičke bolnice, koja je u pripremi, još je jedan simbol uspeha Srbije i svih njenih građana.