Mirović primio direktora Kancelarije za inkluzija Roma AP Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas direktora Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine Miloša Nikolića i pokrajinsku poslanicu Jelenu Jovanović, sa kojima je razgovarao o unapređenju položaja i statusa ove nacionalne manjine sa akcentom na oblast obrazovanja, zapošljavanja i socijalne politike.

Istakavši da je Pokrajinska vlada posvećena sprovođenju politike u oblasti prava svih nacionalnih manjina, predsednik Mirović rekao je da napravljen značajan pomak u poboljšanju uslova života Roma u AP Vojvodini, te najavio da će i u narednim godinama biti realizovani programi koji imaju za cilj uključivanje Roma u sve oblasti društvenog života.
„Stvaranje uslova za pristup ostvarivanju ljudskih i svih drugih prava romske nacionalne manjine jedan je od naših najvažnijih zadataka, na kom moramo zajedno raditi“, naglasio je predsednik Mirović.
Za ostvarivanje suštinske ravnopravnosti Roma potrebno je da se pored institucionalne podrške i političke volje ostvari i određeni stepen društvene solidarnosti, rekao je na sastanku direktor Kancelarije za inkluziju Roma Miloš Nikolić, zahvalivši se predsedniku Miroviću na podršci.
Na sastanku je bilo reči i o planovima i budzetu Kancelarije za 2019. godinu, kao i o aktivnostima u procesu upisa pripadnika te nacionalne manjine u poseban birački spisak kroz koji, kako je poručeno, mogu da ostvare svoja prava.