уторак , 13 априла 2021
Naslovna / Društvo / Mirović položio kamen temeljac za izgradnju proizvodne hale kompanije „Kaminada“

Mirović položio kamen temeljac za izgradnju proizvodne hale kompanije „Kaminada“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zajedno sa vlasnikom italijanske kompanije „Kaminada“ Aldom Kaminadom položio je kamen temeljac za izgradnju ove fabrike u Industrijskoj zoni. U sklopu posete Subotici Mirović je obišao i „Veliku terasu“ na Paliću gde počinju radovi na rekonstrukciji.

Polaganjem kamena temeljca predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i vlasnik kompanije „Kaminada“ Aldo Kaminada ozvaničili su početak radova na izgradnji nove hale, koja će se prostirati na tri hiljade kvadratnih metara. Ovo je prva proizvodna hala kompanije „Kaminada“ koja će poslovati van Italije.

U sklopu posete Subotici Mirović je obišao i Palić, gde počinju radovi na rekonstrukciji „Velike terase“ , kao i radovi na izgradnji pešačkih staza i rekonstrukciji rasvete u „Velikom parku“ na Paliću. On jeporučio da poslovi na rekonstrukciji ne bi smeli da stanu, te da će ulaganja u rekonstrukciju ovog objekta doprineti ukupnoj turističkoj ponudi Subotice, Palića i Vojvodine.

Za rekonstrukciju „Velike terase“ i „Velikog parka“ iz pokrajinskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 78 miliona dinara, podsetio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, i dodao da će se ulaganja u Palić nastaviti kako bi se privukli investitori. Takođe, podsetio je da se dobar položaj Palića i Subotice mora iskoristiti u turističke svrhe.

Gradonačelnik je napomenuo i da predstoji proširenje Industrijske zone, čiji kapaciteti su skoro popunjeni, a ovog meseca će, uz pomoć Vlade Srbije, biti završen i carinski terminal. Pre nešto više od šest meseci formirana je Razvojna agencija Vojvodine, a naredne nedelje biće pokrenut prvi javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava, a to je prilika da domaće i strane kompanije dobiju dodatni impuls za razvoj preduzetništva. Jer je ideja da se ubrzano smanjuje broj nezaposlenih te da se povećaju zarade u javnom sektoru, ali i cena rada u privatnom sektoru, zaključio je Mirović.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budućih startapa, zadrugara, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *