Mirjana Savanov dobitnica Svetosavske nagrade

Među ovogodišnjim lauretima Svetosavske nagrade, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izvrsne rezultate u području obrazovanja i vaspitanja, je i Mirjana Savanov, nastavnica razredne nastave u OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu.

Mirjana Savanov Svetosavsku nagradu dobila je za doprinos obrazovanju nacionalnih manjina. Više od dve decenije nastavnica je razredne nastave u OŠ “Matija Gubec” u Tavankutu, koju je i sama pohađala. Radi kao učiteljica na srpskom jeziku, a izborni predmet bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture predaje 15 godina. Koordinator je tima i koautor Programa nastave i učenja za izborni predmet Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture, od prvog do osmog razreda osnovnog obrazovanja i vaspitanja, a ovo su samo neki od mnogobrojnih aktivnosti koje krase njenu biografiju.

Kako Mirjana ističe, ovo priznanje čini krunu njenog dosadašnjeg rada, ali predstavlja i podsticaj za dalji rad u prenošenju znanja.

Svetosavsku nagradu dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izvrsne rezultate u području obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u području obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.