Ministarka privrede u poseti Subotici

Ministarka privrede, Anđelka Atanasković sastala se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, a tema sastanka bila je aktuelno stanje u subotičkoj privredi.

Kako objašnjava gradonačelnik Stevan Bakić, na sastanku su vođeni konstruktivni razgovori, a tema koja je bila najvažnija ticala se privrede našeg grada – njeno trenutno stanje, ali i potencijali. Kako je istakao, Grad se trudi da ima najbolju moguću komunikaciju sa preduzetnicima, privrednicima i investitorima, od najmanje porodične firme, pa sve do velikih međunarodnih kompanija, koji posluju na teritoriji Subotice jer se njihov doprinos kasnije odražava i na razvoj Subotice.

Akcenat ministarstva je na domaćim firmama, jer postoje primedbe od domaćih privrednika, koji navode da nisu u istoj poziciji u odnosu na strane investitore, što nije tačno, rekla je ministarka privrede, Anđelka Atanasković. Ona je pozvala sve domaće investitore da, ukoliko mogu, povećaju broj zaposlenih, i navela da će imati mogućnost da dobiju i određene podsticaje za dalje razvijanje svog poslovanja.

Ministarka Atanasković će, u daljoj poseti obaviti i sastanak sa desetak privrednika koji su se prijavili sa željom da iznesu svoje probleme.