Ministarka privrede obišla fabriku „Tatravagonka Bratstvo“

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, obišla je u petak fabriku “Tatravagonka Bratstvo” koja je u vlasništvu slovačke firme, gde je na sastanku sa predstavnicima ove fabrike razgovarala i o mogućnostima za proširenje proizvodnje, izgradnji još jedne proizvodne hale i zapošljavanju novih ljudi.

Subotičku fabriku “Bratstvo” privatizovala je slovačka firma “Tatravagonka” pre 11 godina. Kako je naveo jedan od vlasnika kompanije “Tatravagonka Bratstvo”, Mihal Lazar, u proces privatizacije krenuli su sa nadom da će ova fabrika dostići nekadašnji uspeh. Kako kaže, smatra da su na dobrom putu ka tome, a u planu imaju povećanje broja zaposlenih kao i nove investicije.

Da je “Tatravagonka Bratstvo” primer dobre firme i privatizacije čije je poslovanje značajno prvenstveno za Suboticu, ali i za državu, govore dobri rezultati poslovanja u proteklih 11 godina, rekla ministarka privrede, Anđelka Atanasković. Kako je navela, ove godine imali su i podsticaje od Ministarstva privrede.

Inicijativa da ministarka Atanasković poseti ovu fabriku potekla je od ambasadora Slovačke u Srbiji, Fedora Rosoha, koji je ocenio da je njeno prisustvo znak da Srbija hoće i dalje da podržava dobre investicije.

Mnoge generacije Subotičana uložile su ogroman trud i energiju kako bi stvorile čuveno ime “Bratstvo”, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao da su dale veliki doprinos industrijalizaciji Subotice.

Ministarka Atanasković, ambasador Slovačke i gradonačelnik Bakić, nakon sastanka obišli su proizvodne pogone ove fabrike.