Ministar Zoran Đorđević obišao „Kolevku“ i Gerontološki centar

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je u subotu Dom za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“ i Gerontološki centar, kako bi se upoznao sa uslovima za smeštaj korisnika i problemima u funkcionisanju ove dve ustanove. Ministar je obećao da će Vlada Srbije podržati sve projekte ustanova socijalne zaštite, koji za cilj imaju unapređenje uslova za smeštaj korisnika.

Nakon obilaska Doma za decu sa smetnjama „Kolevka“, direktor ove ustanove Nenad Kozomora ukazao je ministru Đorđeviću na problem povećanja starosne granice korisnika, kao i kadrovske strukture zaposlenih.

Potreba za povećanjem broja zaposlenih jedan je od problema koji najviše opterećuju i rad Gerontološkog centra.

Ministar Đorđević je istakao da je zadovoljan uslovima za smeštaj korisnika u ove dve ustanove socijalne zaštite, te obećao da će za sve razvojne projekte imati veliku podršku Vlade Srbije. U okviru prve zvanične posete, već su dogovoreni i konkretni koraci za realizaciju tih planova.

Na pitanje o izgradnji stanova za migrante koji bi trebalo da budu u okviru Gerontološkog centra, ministar Đorđević je nagovestio da to neće biti ni nalik onome što je najavljivano. Na tu temu, kako je rekao, razgovarao je sa norveškim partnerima, sa kojima je i dogovoren drugačiji koncept i vid saradnje.