Ministar Vulin: Razbijena još jedna krijumčarska banda i nađeno hladno i vatreno oružje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru kontinuirane kontrole kretanja i boravka ilegalnih migranata i pronalaska krijumčara i oružja sproveli su rano jutros akciju na prostoru Malog Horgoša i razbili još jednu krijumčarsku bandu. Pronađeno je 120 ilegalnih migranata i hladno i vatreno oružje, kao i više stotina pasoša i ličnih dokumenata koje su krijumčari oduzeli migrantima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao akciji, istakao je da je država Srbija odgovorna, humana i organizovana zemlјa u kojoj se poštuju zakoni i dostojanstvo svakog čoveka.

Naglasio je da Srbija nastavlјa sa kontinuiranim radom na kontroli ilegalnih migracija i raznu bandu i ološ koji nosi oružje pronalazi i odvodi u zatvore, gde će se suočiti sa pravdom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u okolini granice sa Mađarskom, u cilјu pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i samih migranata.