Ministar sporta Udovičić obišao je klimatizovanu halu i potpisao je ugovor za nove radove na gradskom stadionu

Ministar sporta Udovičić obišao je klimatizovanu halu i potpisao je ugovor za nove radove na gradskom stadionu

U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije, Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, juče, je obišao sportsku Suboticu.

U okviru te posete ministar Udovičić, u pratnji sa Nemanjom Simovićem, članom Gradskog veća zaduženim za sport i omladinu, i Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije, obišao je klimatizovanu Halu sportova i Gradski stadion.

Tim povodom, u Gradskoj kući, potpisan je ugovor između Vlade Srbije, koju je predstavljao ministar Vanja Udovičić, Grada Subotice, koji je zastupao gradonačelnik Bogdan Laban i Predraga Petričevića, direktora „SMB gradnje“ preduzeća koje će izvoditi radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona . U okviru te sveobuhvatne rekonstrukcije obnoviće se ono što nije rađeno četiri decenije, a to će znatno ojačati sportski turizam našeg grada i omogućiće da i Subotica konkuriše za ulogu domaćina velikih međunarodnih takmičenja.

Rok za završetak tih radova na Gradskom stadionu, koji uključuju zamenu atletske staze i pripadajućih atletskih borilišta, kompletnu zamenu trave sa drenažom, sređivanje kanalizacione mreže i prostorija koje koriste: fudbalerke, fudbaleri, atletičarke i atletičari „Spartaka“, je 105 dana, dok je za renoviranje stadiona i travnate podloge izdvojeno oko 60 miliona diinara.