Ministar Selaković najavio nastavak radova na rekonstrukciji Doma „Dudova šuma“

Za nastavak radova na rekonstrukciji doma “Dudova šuma” ove godine opredeljeno je oko 850 miliona dinara, istakao je ministar Selaković prilikom jučerašnje posete Subotici. On je najavio i kampanju ministarstva za zapošljavanje osoba sa invaliditetom koja će početi u martu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković juče je rekao da je do sada u rekonstrukciju Doma “Dudova šuma” uloženo milijardu i sedamdeset miliona dinara, a da je za nastavak radova u narednoj fazi predviđeno više od 850 miliona dinara.

Ministar Selaković juče se sastao sa gradonačelnikom i predstavnicima ustanova sa teritorije našeg grada, a bilo je reči o najvećim izazovima i problemima koji se nalaze pred svakom ustanovom u ovoj godini. Ministar je rekao da je u Subotici prošle godine nezaposlenost smanjena za 11% u odnosu na prethodnu godinu i istakao da u našem gradu postoji sve veći broj deficitarnih zanimanja, ne samo kada su zanati u pitanju, već i kadrova sa visokim obrazovanjem.

Ministar Selaković je juče najavio kampanju zapošljavanja osoba sa invaliditetom koju će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja početi u martu ove godine. Selaković je istakao da je budžet ministarstva ove godine 174 milijarde dinara, a da je tokom prošle godine u dva subotička preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom, “DES” i “Željezničar” ovo ministarsvo uložilo više od 40 miliona dinara za poboljšanje uslova rada i za pomoć u isplati zarada.