Ministar poljoprivrede juče uručio 10 ugovora za nabavku mehanizaciju poljoprivrednicima

Deset poljoprivrednika iz Srbije juče je u Subotici dobilo ugovore za nabavku mehanizacije u sklopu IPARD programa. Ministar poljoprivrede je boraveći u našem gradu rekao da će u naredne tri godine u srpsku poljoprivredu biti uloženo oko 400 miliona evra, te da je ovo prekretnica jer po prvi put pare iz evropskih fondova odlaze u ruke srpskih poljoprivrednika.

Tihomir Garalić, poljoprivrednik iz Sombora koji se bavi stočarstvom je konkurisao za nabavku rasturivača stajnjaka, miks prikolicu i kosačicu- mehanizaciju koja bi mu olakšala svakodnevni posao. Tihomir je jedan od 10 poljoprivrednika iz naše zemlje kojima je juče ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uručio ugovor za nabavku mehanizacije. Tihomir je zadovoljan, a po njegovim rečima procedura za apliciranje nije bila jako teška, a imao je i pomoć Vladine agencije koja je odradila administrativni deo posla.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je uručujući ugovore poljoprivrednicima istakao da će u naredne tri godine u srpsku poljoprivredu biti uloženo oko 400 miliona evra. Od tog novca preko evropskih fondova biće dato 175 miliona, oko 55 miliona daće, a kada se to integriše sa novcem poljoprivrednika biće ukupno oko 400 miliona evra, rekao je ministar Nedimović.

MInistar Nedimović je rekao da je za IPARD program podrške poljoprivrednicima pristiglo više od 500 aplikacija. Prvih 10 ugovora je uručeno, a očekuje se da će u narednih nekoliko meseci biti obrađene sve prijave.