Ministar Nedimović posetio poljoprivredno gazdinstvo porodice Sineš na Bikovu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović I pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević posetili su Suboticu I tom prilikom obišli domaćinstvo Saše Sineša na Bikovu.
Saša Sineš, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva bavi se uzgojem svinja , a na oko 160 jutara zemlje proizvodi hranu za životinje. Kako kaže, to je uglavnom državno zemljište koje je dobio na osnovu prava prečeg zakupa. Ovaj uzgajivač svinja kaže da se od poljoprivrede može živeti, ali najveći problem je to što cena svinja često oscilira. Saša ističe da bi bilo dobro kada bi cena tokom cele godine iznosila 160 dinara po kilogramu.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je, prilikom obilaska gazdinstva porodice Sineš, izjavio da je najvažnija stvar da proizvođači stoke imaju gde da uzgajaju hranu za životinje. On je podsetio da je doneta odluka da se stočarima dugoročno daje u zakup poljoprivredno zemljište. Ove godine to se odnosi na one koji gaje preživare, a od naredne godine to će se odnositi I na svinjarski sektor. Govoreći o cenama svinja, Nedimović je poručio da se politikom otvaranja tržišta stvaranju veće šanse za postizanje bolje cene.
Posete poljoprivrednim gazdinstvima su pravi primer kako državni organi sarađuju sa poljoprivrednicima , a sve sa namerom da se čuje njihova reč, te da poljoprivrednici iznesu zapažanja I sugestije, koje će nadležni pokušati da ugrade u mere agrarne politike, poručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Vuk Radojević. On je pozvao poljoprivrednike sa teritorije AP Vojvodine da aktivno prate konkursne linije pokrajinskog sekretarijata, te da apliciraju.
Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban podsetio je da se iz gradske kase izdvajaju sredstva za sufinansiranje kredita poljoprivrednika. On je dodao I da viši nivoi vlasti pomažu Gradu, a da je zahaljujući toj pomoći urađeno 100 km atarskih puteva, te očišćene mreže kanala.