Ministar finansija otvorio novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

Ministar finasija Siniša Mali otvorio je u Slobodnoj zoni novi carinski terminal koji bi trebalo da poveća efikasnost poslovanja i ubrza rad kompanija koje posluju u ovoj zoni. Izgradnja novog objekta koštala je oko 50 miliona dinara, a radove je u potpunosti finasirala Vlada Republike Srbije.

Kako bi povećali efikasnost poslovanja firmi i ubrzali njihov rad, Vlada je uložila 50 miliona dinara u izgradnju novog, modernog carinskog terminala u Slobodnoj zoni. Na ovom mestu trenutno posluje 6 kompanija sa 6000 zaposlenih radnika, a više od 15000 vozila prođe svake godine kroz Slobodnu zonu.

Direktor Uprave carina, Miloš Tomić je na otvaranju novog carinskog terminala u Slobodnoj zoni izjavio da će izmeštanjem terminala na novo mesto biti omogućen brži i aktivniji kontakt sa privredom, te da će biti skraćene i ubrzane procedure carinjenja robe.

Novi carinski terminal trebalo bi, po rečima direktora Uprave carina, Miloša Tomića da, ukoliko se dobro organizuje posao sa špediterima skrati vreme zadržavanja na terminalu na 15 minuta.