Migranti i subotički eko volonteri zajedno čistili obalu Palića

U okviru projekta ,, Podrška lkokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa USAID organizovala je eko-volontersku radnu akciju ,,Zajedno za jezero Palić“. Akcija skupljanja čvrstog otpada,u okruženju Prihvatnog Centra Subotica na priobalju jezera Palić, organizovana je sa ciljem sprovođenja prolećnog čišćenja, zajedničkog ekološkog aktivizma i međusobnog upoznavanja migranata i subotičkih eko volontera. Akcija je uspešno realizovana u saradnji sa javnim preduzećima Grada, ekološkim udruženjima i Kancelarijom za mlade.(KZM)

Eko-volonteri i migranti koji su učestvovali u akciji prolećnog čišćenja rekli su nam da su zajedničkim snagama očistili predeo oko Prihvatnog Centra i da je akcija protekla u prijatnoj atmosferi.

Eko-volonterska akcija realizovana je u saradnji sa javnim preduzećima Grada Subotice, učešćem volontera kancelarije za mlade i četiri subotička ekološka Udruženja.

Prema rečima Miloša Živkovića, koordinatora projekta ,,Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“, projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a cilj akcije ,,Zajedno za jezero Plaić“ jeste zbližavanje lokalnog stanovništva i migranata kroz volonterski rad na polju ekologije.

U okviru projekta ,,Podrška lkokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“ tim fondacije Ana i Vlade Divac je u saradnji sa USAID realizovali su podizanje kapaciteta Narodne kuhinje, opremanje Štaba za vanredne situacije, a akcija čišćenja je samo jedna u nizu planiranih. Naredna ekološka akcija biće posvećena čišćenju vode.