Meštani Makove sedmice traže vodovodnu mrežu

Najveći problem meštana mesne zajednice „Makova sedmica“ predstavlja nedostatak vodovodne i kanalizacione mreže. Predstavnici ove mesne zajednice tvrde da je u proteklom periodu bilo u planu da vodovodnu mrežu dobije 5 ulica, ali da je za njih, iz njima nepoznatog razloga propala projektno- tehnička dokumetacija, dok iz „Vodovoda“ tvrde da će te ulice dobiti vodovodnu mrežu kada se za to steknu finansijski uslovi.

Ivan Gabrić je stanovnik ulice Anke Butorac u MZ „Makova sedmica“ i kaže da je presušivanje bunara iz kojih se najveći broj meštana ove mesne zajednice snadbeva vodom za piće i kupanje, najveći problem. On objašnjava da se oni kojima su bunari presušili vodom snabdevaju sa gradskih česmi za piće, kuvanje i kupanje,ali da to ne može biti dugoročno rešenje već se to mora rešiti uvođenjem vodovodne mreže.

Isti problem ističe i stanovnik ulice Jelene Ćetković, Zoran Božić koji kaže da je upravo zbog nepostojanja vodovodne i kanalizacione mreže razmišljao o prodaji svoje kuće. Njegova ulica, kako tvrdi ne zadovoljava propisane standarde za dobijanje vodovodne meže. Bez obzira na to, on se pita kako da stanovnici ove mesne zajednice reše problem presušivanja bunara i stalnih popravki pumpi, kao i problem konstantnog pražnjenja septičkih jama koje se vrlo brzo pune. Rešenje je svakako uvođenje vodovodne i kanalizacione mreže, što za sada,deluje nedostižno.

Iz mesne zajednice navode da je vodovodnom mrežom pokriveno oko 30% naselja, dok kanalizacione mreže nema uopšte. Predsednik Saveta MZ „Makova sedmica“ Mirsad Nalić navodi da je projektno- tehnička dokumentacija za uvođenje vodovodne mreže u više ulica u ovoj mesnoj zajednici propala, a da on ne zna zašto je to tako.

U vrlo šturom, pisanom odgovoru JKP „Vodovod i kanaliazcija“ navode da je Rešenje kojim se odobrava izvođenje radova važeće, te da će navedene ulice dobiti vodovodnu mrežu kada se za to stvore finansijski uslovi.