недеља , 16 јануара 2022
Naslovna / Društvo / „Menadžement finansijskih tržista“-nova knjiga prof. dr Nenad Vunjak

„Menadžement finansijskih tržista“-nova knjiga prof. dr Nenad Vunjak

Akademik prof. dr Nenad Vunjak predstavio je novu knjigu „Menadžement finansijskih tržista“, koja je namenjena studentima, finansijskim stručnjacima i ljudima koji rade u privredi.

U monografiji „Menadžment finsnsijskih tržišta“ predstavljene su karakteristike menadžmenta finansijskih tržišta, tržišta novca, lombardnog tržišta, tržišta kapitala, hipotekarnog i deviznog tržišta. Kako bi privukli zainteresovane za ovu problematiku u zemljama u okruženju, predgovor je pored srpskog jezika, napisan i na engleskom, ruskom, slovačkom, slovenačkom, mađarskom i romskom jeziku.

Knjiga obiluje primerima, te sadrži uporednu analizu bankarskih i berzanskih indikatora Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Zahvaljujući tim indikatorima, dat je odgovor gde se nalazi naša zemlja u poređenju sa zemljama iz okruženja.

Autori knjige, pored prof. dr Vunjaka, su doc. dr Milan Radović, doc. dr Jelena Vitomir, doc. dr Miloš Dragoslavac, doc. dr Milan Radaković i dr Tamara Antonijević.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata

U protekle 2 nedelje vidno je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata u PU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *