Međunarodna književna kolonija

Četvrto izdanje Međunarodne književne kolonije čiji je organizator Srpsko književno društvo– Krupara održava se ove nedelje u Bačkom Dušanovu.

Ovogodišnji učesnici Međunarodne književne kolonije su pisci i prevodioci iz zemlje i inostranstva Viktorija Radič , Mari Alperman, Enriko Davanco, Mirjana Mitrović, Zoran Đerić i Ivan Antić. Urednici i moderatori su Đorđe Kuburić i Dejan Simonović. Osnovni cilj kolonije, koja je mesto susreta pisaca i prevodilaca, je da srpsku književnost učine što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima.Kao i prethodnih godina, za ljubitelje književnosti i likovne umetnosti biće priređeno završno zajedničko veče učesnika kolonije. Tom prilikom posetioci će biti u prilici da vide radove nastale na likovnoj koloniji – Kruparart, koja je u istom prostoru održana nedelju dana ranije. Učesnici Krupar ART 2022 su mladi umetnici Milan Antić, Petar Mošić, Aleksandar Stanojević, Irena Kovač, Jelena Aranđelović i Biljana Milenković, koja vodi koloniju poslednje četiri godine.

Zajedničko veče, kojim će ovogodišnja kolonija svečano biti zatvorena, biće održano u petak od 18 časova. Kolonija se održava u prelepom ambijentu kompleksa Krupara zahvaljujući porodici Anđelić, a uz finansijsku podršku Ministarstva kulture.