Međunarodna izložba mladih inovatora “Inova”

U žutoj sali Gradske kuće danas su uručene medalje učenicima osnovnih i srednjih škola iz našeg grada za uspeh ostvaren prilikom učešća na međunarodnoj smotri “Inova” tokom ove i prošle godine.

Među 28 nagrađenih učenika našli su se i Maja Milović, sada učenica Gimnazije “Svetozar Marković”, a u trenutku učešća na “Inovi” učenica OŠ “Kizur Ištvan” i Aleksej Jovanović, učenik Tehničke škole “Ivan Sarić” koji se obrazuje za mehatroničara. Maja i Aleksej dobili su zlatne medalje za projekte koje su predstavili na ovoj međunarodnoj smotri.

Ovo je deseta godina da deca iz Subotice učestvuju na “Inovi” koja okuplja mlade inovatore iz regiona, a organizatori kažu da subotički učenici svoj grad predstavljaju na najbiolji način. U Žutoj sali Gradske kuće danas je podeljeno 28 medalja i diploma ua učenike koji su tokom prošle i ove godine učestvovali na “Inovi”, a koji dolaze iz OŠ”Matko Vuković”, “matija Gubec” i “Kizur Ištvan” i iz Tehničke škole “Ivan Sarić”.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Milanka Kostić pozdravila je nagrađene učenike i čestitala im na uspehu.

“Inova” je međunarodna izložba mladih inovatora koja okuplja učenike osnovnih i srednjih škola iz regiona, na kojoj svake godine učestvuje oko 450 dece, a održava se u Zagrebu.