субота , 29 јануара 2022
Naslovna / Društvo / Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih

Jedan od najvećih problema kada je reč o mladima jeste taj što se sve veći broj njih odlučuje da svoj životni put potraži van Subotice, kažu iz Kancelarije za mlade povodom Međunarodnog dana mladih koji se obeležava svake godine 12. avgusta sa ciljem da se ukaže na značaj uloge mladih ljudi u društvu.

Pitali smo mlade Subotičane, da li u našem gradu ima dovoljno mogućnosti, odnosno aktivnosti za njih. Sudeći po odgovorima, mišljenja su podeljena. Dok jedni tvrde da dovoljno mogućnosti ima i da su zadovoljni životom u Subotici, drugi kažu da bi ipak trebalo da postoji više aktivnosti i manifestacija, ali i mesta gde bi mogli kvalitetno da provedu svoje vreme.

Svrha obeležavanja Međunarodnog dana mladih jeste skretanje pažnje na mlade, na njihove probleme, kulturna i pravna pitanja učenika i studenata, ali i kako bi se upravo mlade generacije podstakle da organizuju aktivnosti kako bi ukazali javnosti na svoj položaj. Jedan od najvećih problema, kako objašnjavaju iz Kancelarije za mlade grada Subotice, jeste odliv mladih, ali kroz razne programe i projekte rade na tome da ih animiraju i motivišu kako bi postali aktivni učesnici u društvenom životu. Jedan od takvih programa organizovaće sutra, od 18 do 20h u parku Prozivka.

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. U Subotici se ova manifestacija obeležava već desetu godinu za redom.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

JP „Subotica-trans“ počelo godinu sa novim ulaganjima

U 2022. godini JP „Subotica-trans“ nastavlja da radi na poboljšanju svojih usluga za građane, ali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *