Matursko veče učenika Politehničke škole

Nove mere koje bi trebalo da stupe na snagu sutra, obuhvataju i mature koje će moći nesmetano da se odvijaju uz prisustvo do 500 osoba. Tako će, ova generacija maturanata ipak moći svečano da obeleži kraj svog školovanja, a Politehnička škola svoju svečanu prosalvu zakazala je za 24. jun.

Prema rečima direktora Politehničke škole, Ise Planića, proslava maturske večeri biće organizovana u jednom restoranu uz poštovanje svih prospisanih mera koje su trenutno na snazi. Ukupno 200 maturanta moći će da se veseli sve do jednog sata iza ponoći, do kada je i dozvoljeno okupljanje u zatvorenom prostoru.

Kako direktor objašnjava, dogovor za proslavu maturske večeri, kada je reč o Politehničkoj školi, postignut je nešto ranije jer je u prethodnom periodu bilo reči o tome da će se razgovarati o ublažavanju mera. Takođe, u dvorištu ove obrazovne ustanove, nakon prigodnog programa, biće organizovana i svečana dodela diploma, kojoj će roditelji maturanata moći da prisustvuju.

Popuštanjem mera od srede, dozvoljeno je da do 500 ljudi boravi u zatvorenom prostoru, čime je dozvoljno održavanje svečanih proslava matura. Isto tako, ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaće neograničeno radno vreme, a u svim objektima biće dozvoljena muzika.