Maturantkinja Politehničke škole Andrea Horvat prva na Republičkom takmičenju iz oblasti građevinarstva

Učenica četvrtog razreda Politehničke škole, Andrea Horvat najbolja je u Srbiji u disciplini Organizacija građenja i tehnologija građevinskih radova. Na Republičkom takmičenju učenika iz oblasti građevinarstva, koje je nedavno održano u Kragujevcu, osvojila je prvo mesto.

U konkurenciji đaka iz 24 geodetske i građevinske škole iz cele Srbije, maturantkinja na smeru arhitektonski tehničar Politehničke škole, Andrea Horvat, osvojila prvo mesto na takmičenju iz teorijske discipline, koja se odnosi na organizaciju građenja. Andrea kaže da joj ovaj uspeh puno znači, jer planira da nastavi obrazovanje u ovoj oblasti.

Pored Andreinog znanja i brzine u rešavanju zadataka, za veliki uspeh zaslužna je i njena mentorka Bojana Orčić Kadijević, profesorka stručnih građevinskih predmeta u Politehničkoj školi, koja ju je pripremala za takmičenje i pružala joj veliku podršku.

Treće učešće na Republičkom takmičenju za Andreu je bilo najuspešnije, jer je osvojila zlato ali je i prethodnih godina donosila nagrade sa takmičenja- pre dve godine osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju iz građevinskih konstrukcija, dok je prošle bila četvrta iz statike i otpornosti materijala. Među nagradama koje je osvojila je i nagrada na „Projektnoj nedelji”.