Matija Brajkov je teniser „Spartaka“ čije vreme tek dolazi

Tenis klub „Spartak“ nikada nije oskudevao u mladim perspektivnim igračima. Tako je i danas, kada ovaj primerni subotički sportski kolektiv, od mnogobrojnih domaćih teniskih klubova, prednjači po dobro organizovanom i sistematskom radu sa najmlađima.
Takva zacrtana klupska politika zahteva mnogo dugotrajnog rada i odricanja, ali su rezultati više nego vidljivi. Jedan od najperspektivnijih mladih tenisera, koji se, u poslednje vreme posebno istakao izuzetno zapaženim rezultatima, svakako, je 11 godišnji Matija Brajkov, koji je nadmoćno trijumfovao na ovogodišnjem „Otvorenom teniskom prvenstvu Subotice“ za dečake do 12 godina starosti. Pored tog i drugih uspeha na domaćem terenu, Matija se može pohvaliti i da je bio među učesnicima prestižnog Svetskog turnira u Umagu.

U magičan svet tenisa Matija Brajkov uplovio je sa puno ambicija, podstaknut sjajnim rezultatima i beskompromisnim igrama prvog reketa sveta i najboljeg srpskog tenisera svih vremena – Novaka Đokovića. Ta ljubav prema takozvanom „belom sportu“ kod našeg mladog sagovornika rodila se na prvi pogled, a kada su rezultati počeli da pristižu u Matiji, koji je odličan učenik petog razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“, rodila se želja da, poput svog idola, i on, jednoga dana, postane teniser broj jedan.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime