Đak Hemijsko-tehnološke škole Marjan Katančić- najbolji mladi pekar

Đak Hemijsko-tehnološke škole Marjan Katančić osvojio je prvo mesto u oblasti pekarstva na 22. Republičkom takmičenju učenika iz oblasti proizvodnje i prerade hrane, koje je nedavno održano u Bačkoj Topoli.

U konkurenciji đaka svih srednjih škola Srbije iz oblasti pekarstva, đak 3. razreda na obrazovnom profilu pekar, Marjan Katančić, odneo je pobedu. Prvo mesto osvojio je zahvaljujući svom zanju i veštini u pravljenju pletenice. Prvo mesto ga nije iznenadilo jer, kako kaže, za takmičenje se spremao od decembra i uz odlične mentore.

Iako po Planu upisa za narednu školsku godinu neće biti upisano odeljenje na obrazovnom profilu pekar, đaci će u ovoj školi moći da se obrazuju na smeru poslastičar, koje je takođe deficitarno zanatsko zanimanje.

Nakon završetka školovanja mladi brzo dolaze do zaposlenja, čemu doprinosi i dualni model obrazovanja, ističu u ovoj školi. Takođe, reč je o dobro plaćenim poslovima koja imaju i mogućnost za napredovanje, te su to važni činioci na osnovu kojih đaci donose odluku da se školuju za ova zanimanja.