Maratonci trče za Andreu Mudrić u akciji „SMS za kilometar“

U okviru proslave Dana grada, u nedelju, održaće se drugi „Subotički polumaraton“, na kojem se, ove godine, očekuje učešće blizu 700 takmičara.

Pored domaćih trkača, svoje nastupe potvrdili su i maratonci iz: Mađarske, Hrvatske, Nemačke, Finske i Austrije.

Kao i prošle godine, pored polumaratona, koji će se trčati na deonici od 21 kilometar i trke na stazi dužine od pet kilometara, koja ima vremenski limit u trajanju od tri časa, biće organizovane i trke za najmlađe od 12 meseci do 10 godina starosti, koje će se trčati na 150, 300, 400 i 500 metara, a promoter ovogodišnjeg drugog „Subotičkog polumaratona“ biće naš nekadašnji proslavljeni odbojkaš, a sada istaknuti sportski radnik, Đula Mešter.

 

Kako bi se omogućila maksimalna bezbednost takmičara, ulice na trasi Maratona, u nedelju, će biti zatvorene od 10 do 14 časova.

Po programu, trka za najmlađe počeće u 9 sati, dok će trke na 5 i 21 kilometar startovati u 10 časova i 30 minuta, ispred zgrade Narodnog pozorišta.

Ovogodišnji Subotički polumaraton, koji će se trčati ulicama grada, a pod sloganom „Trka kroz istoriju“, imaće i humanitarni karakter, pošto su se devet takmičara, predvođeni maratoncem Igorom Kovačevićem, ujedinili da, kroz akciju „SMS za kilometar“, animiraju građane koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju sredstava za oporavak naše sugrađanke Andree Mudrić, majke dvoje dece, koja je posle saobraćajne nesreće pre tri godine ostala invalid i kojoj je jedina šansa da ponovo prohoda operacija u Rusiji.

Humanitarni kilometar moći će se kupiti slanjem sms poruke 195 na broj 3030, kojim kupujete jedan kilometar, koji košta 200 dinara, a koliko iznosi i cena same poruke.

Na prodaju će biti ponuđeno ukupno 190 kilometara, koje će humani maratonci istrčati 2. septembra, a ukoliko neko želi da kupi veći broj kilometara to će moći uraditi uplatom na račun koji se može pronaći na stranici akcije „SMS ZA KILOMETAR“, u okviru fondacije „BUDI HUMAN, a medijski sponzor ovogodišnjeg „Subotičkog polumaratona“ biće RTV „Yu eco“.