субота , 13 августа 2022
Naslovna / Društvo / Manji broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći

Manji broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći

Niže temperature vazduha smanjile su broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja sa 50 na oko 30 dnevno, ali se i dalje veliki broj pacijenata u večernjim časovima javlja u Ambulantu Hitne medicinske pomoći zbog respiratornih tegoba.

Umesto do 50 intervencija dnevno na terenu, ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, u proteklih nekoliko dana od kada je nastupilo zahlađenje, imaju u proseku oko 30 interevncija. I dalje se najveći broj intervencija odnosi na hronične bolesnike, a tokom poslednja 24 časa do Insitituta u Kamenici prevezena su dva pacijenta sa akutnim infarktom miokarda.

Kako objašnjava dr Budimski Soldat, i dalje je veliki broj sugrađana koji se tokom večernjih časova javljaju u Ambulantu Hitne medicinske pomoći, te apeluje na sve koji imaju respiratorne tegobe da se javljaju u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici koja radi svih 7 dana u nedelji od 7-17 časova.

Lekari savetuju da se iskoristi period nižih spoljašnjih temperatura vazduha za boravak u prirodi, a kada se vrate tropske temperature potrebno je pridržavati se svih uputstava i izbegavati izlaganje suncu u periodu od 11-17 časova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Koncert Tijane Bogićević u nedelju na Paliću

Pop pevačica Tijana Bogićević održaće koncert u nedelju na Letnjoj pozornici na Paliću. Koncert je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.