Manji broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći

Niže temperature vazduha smanjile su broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja sa 50 na oko 30 dnevno, ali se i dalje veliki broj pacijenata u večernjim časovima javlja u Ambulantu Hitne medicinske pomoći zbog respiratornih tegoba.

Umesto do 50 intervencija dnevno na terenu, ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, u proteklih nekoliko dana od kada je nastupilo zahlađenje, imaju u proseku oko 30 interevncija. I dalje se najveći broj intervencija odnosi na hronične bolesnike, a tokom poslednja 24 časa do Insitituta u Kamenici prevezena su dva pacijenta sa akutnim infarktom miokarda.

Kako objašnjava dr Budimski Soldat, i dalje je veliki broj sugrađana koji se tokom večernjih časova javljaju u Ambulantu Hitne medicinske pomoći, te apeluje na sve koji imaju respiratorne tegobe da se javljaju u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici koja radi svih 7 dana u nedelji od 7-17 časova.

Lekari savetuju da se iskoristi period nižih spoljašnjih temperatura vazduha za boravak u prirodi, a kada se vrate tropske temperature potrebno je pridržavati se svih uputstava i izbegavati izlaganje suncu u periodu od 11-17 časova.